Selecteer een pagina

In goede handen

Kwaliteit is een belangrijk onderdeel binnen ons bedrijf waar we veel waarde aan hechten. We werken volgens de richtlijnen van het KOMO INSTAL certifictaat. Hierbij bent u zeker van een installatie die op alle punten uitvoerig is getest en die voldoet aan alle gestelde eisen.

Verder zijn al onze monteurs in het bezit van een VCA diploma. Dit betekent dat de risico’s die ons vak met zich mee brengt zo goed mogelijk in kaart zijn gebracht om ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen. Alle werkzaamheden die door ons uitgevoerd worden moeten veilig en goed gebeuren. dit houdt in dat er regelmatig tussen- en eindcontroles worden uitgevoerd aan installaties. Ook is de organisatiestructuur van ons bedrijf goed gestroomlijnd, zodat alle zaken snel en doeltreffend kunnen worden afgehandeld.

Ons installatiebedrijf is gespecialiseerd in het leveren, installeren en het onderhouden van alle installaties en producten op het gebied van de elektrotechniek en werktuigbouw (E en W werken). Hieronder een greep uit onze specialisaties:

E-werken

Aarding

We hebben iedere dag met elektriciteit te maken. Vaak staan we er niet bij stil wat de gevolgen kunnen zijn van een defect aan de elektrische installatie. een goede beveiliging is daarom van groot belang. Aarding is een van de belangrijkste beveiligingen van een elektrische installatie. Een goede aarding zorgt er, in combinatie met een aardlekschakelaar, voor dat er geen ongewenste spanningen in een installatie ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld door de mantel van een apparaat zijn die door ontbrekende isolatie onder spanning is komen te staan.

neem contact met ons op

Brandbeveiliging

Gemiddeld vinden er in Nederland ca. 40.000 branden plaats. Branden veroorzaken veel menselijk leed en grote economische schade. Een brand ontstaat meestal door menselijke handelingen of nalatigheden zoals onachtzaamheid, onwetendheid of onverschilligheid.Brand kan zich razendsnel verspreiden. Het is dus van het grootste belang dat, in geval van brand, deze zo vroeg mogelijk wordt gedetecteerd. Een van de mogelijke maatregelen is het toepassen van (automatische) brandmeldinstallaties. Een brandmeldinstallatie detecteert een brand zo vroeg mogelijk.Zo kan een gebouw in geval van brand zo snel mogelijk worden ontruimd en kan de brand worden bestreden. Hierdoor is er minder kans op ongevallen en materiële schade. Brandmeldinstallaties bestaan uit een serie rookmelders, nevenindicatoren, handmelders, slow-whoops en een brandmeldcentrale.U kunt bij ons terecht met al uw vragen op het gebied van brand-beveiliging en brandblusvoorzieningen. Voor advies, installatie en onderhoud van uw brandmeldinstallaties staan wij altijd voor u klaar.

neem contact met ons op

Bliksembeveiliging

De kans de bliksem bij u in de buurt inslaat is groot. In Nederland vinden per gebouw gemiddeld zo’n 20 inslagen plaats binnen een straal van 1 kilometer. De gevolgen van blikseminslag blijken vaak vele malen groter dan de schade die direct zichtbaar is. Hiervoor hoeft de bliksem niet eens bij u in te slaan. Via allerlei leidingen zoals telefoon, gas, water, televisie, radio en elektra kan, door een inslag in de buurt, ook een flinke spanning het huis binnenkomen. Het gevolg hiervan is dat gevoelige apparatuur zoals computers, telefooncentrales, alarm- systemen, meet- en regelsystemen, radio en televisie onherstelbaar worden beschadigd. Om deze schade te beperken kan worden gekozen voor een bliksemafleiderinstallatie. Zo’n installatie zorgt ervoor dat de bliksem bij een inslag direct naar de aarde wordt afgevoerd. Wij hebben wij ruime ervaring met het installeren en onderhouden van bliksemafleiderinstallaties. Het ontwerp laten we over aan professionals op het gebied van bliksembeveiliging. In samenwerking met gespecialiseerde bedrijven verzorgen wij voor u een complete bliksemafleiderinstallatie.

neem contact met ons op

CAI installaties

Ondanks de snel groeiende belangstelling voor digitale televisie, wordt het analoge kabelnetwerk ook nog steeds intensief gebruikt. De zogenaamde CAI-installatie behoort tegenwoordig eigenlijk standaard tot de elektrische installatie van een woning of bedrijfspand. CAI staat voor Centrale Antenne Inrichting. De CAI- installatie is de schakel tussen de aanbieder van radio- en televisiesignalen en de apparaten in huis. Met een netwerk van coaxkabels, verdelers, versterkers en wandcontactdozen kan het signaal van het kabelbedrijf naar elke willekeurige plaats in het huis worden gebracht. Ook het aansluiten van meerdere toestellen op de installatie is mogelijk. Naast radio’s en televisies kunnen tegenwoordig ook modems op de CAI-installatie worden aangesloten om zo via ‘de kabel’ verbinding te maken met het internet. Het is van groot belang dat de kwaliteit van het signaal in de gehele installatie zo goed mogelijk blijft zodat er geen signaalverlies optreed. Dit kan leiden tot de bekende en uiterst vervelende ‘sneeuw’ op het scherm. Bij kabelinternet kan dit nadelig zijn voor de snelheid. Bij ons kunt u terecht voor advies over uw CAI-installatie. Ook voor ontwerp, installatie en onderhoud aan uw installatie bent u bij ons aan het juiste adres.

neem contact met ons op

Data en telefonie

Veel bedrijven steken veel tijd in het automatiseren van hun bedrijfsprocessen. Voor automatisering zijn netwerken nodig om computers, printers en andere (rand)apparatuur met elkaar kunnen laten communiceren. Ook in woningen kan het gebruik van een klein netwerk handig zijn, om bijvoorbeeld een internetaansluiting of printer te delen. De telefooninstallaties worden steeds complexer. In grote gebouwen zien we vaak dat er gebruik wordt gemaakt van een telefooncentrale zodat er zowel intern als extern gebeld kan worden. Voor de hierboven genoemde voorbeelden zijn netwerken nodig. Deze netwerken wordt vaak uitgevoerd met bekabeling vanaf een centraal punt, zoals een router of telefooncentrale, naar alle aansluitpunten in het gebouw, de zogenaamde wall-outlets. Om deze wall-outlets flexibel in te kunnen delen wordt gebruik gemaakt van een patch- paneel. Hierop kunnen met patchsnoeren verbindingen tussen de apparatuur en de wall-outlets worden gemaakt. U kunt bij ons terecht voor advies over installatie en onderhoud van uw data-installaties. Onze monteurs beschikken over de juiste middelen en kennis om voor u een compleet datanetwerk te installeren.

neem contact met ons op

Elektrotechniek

Elektriciteit is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Televisies, radio’s, koffiezetapparaten, magnetrons, koelkasten, computer en cv-ketels maar ook verlichting en elektromotoren werken op elektrische energie. Het is wel duidelijk: zonder elektriciteit kunnen we niet meer. Om apparatuur van stroom te voorzien zijn elektrische installaties nodig. Werken met elektriciteit is beslist geen doe-het-zelf klus. En dan gaat het niet om het aansluiten van een schemerlampje, maar wel om het aanleggen van complete verdeelinrichtingen of het ontwerpen van elektrische besturingen. Het is van het grootste belang dat deze installaties van het begin tot het eind veilig en betrouwbaar zijn. Het begint bij het ontwerp. Aan welke voorschriften moet een elektrische installatie voldoen? Welke materialen mogen wel en welke mogen niet worden gebruikt? Hoe moet een installatie beveiligd worden? Voor al dit soort vragen kunt u bij ons terecht. Wij leveren complete elektrische installaties voor woningbouw en utiliteit. Deze installaties worden door onze vakkundige monteurs uiteraard volgens de laatste voorschriften geïnstalleerd.

neem contact met ons op

Groothuishoudelijke apparatuur

Voor bijna alle huishoudelijke taken zijn inmiddels diverse soorten machines op de markt. Voor de afwas hebben we een vaatwasser en voor de was hebben we een wasmachine en eventueel ook nog een droger. We zijn inmiddels zo aan die apparatuur gewend geraakt dat we amper meer een dagje zonder kunnen. Er zijn door de jaren heen al heel wat verschillende apparaten op de markt gebracht. Fabrikanten van deze groothuishoudelijke apparatuur bedenken steeds weer nieuwe dingen om het werk voor u nog makkelijker te maken. Door deze verscheidenheid in mogelijkheden is het soms moeilijk om te bepalen welke machine echt bij u past. Wij kunnen u hierover adviseren en u helpen de juiste keuze te maken. U kunt bij ons terecht voor zowel verkoop als reparatie van groothuishoudelijke apparatuur. Onze monteurs zijn speciaal opgeleid om reparaties aan groothuishoudelijke apparatuur uit te voeren. Ook voor professionele apparatuur kunt u bij ons terecht. Als sterdealer van Miele Professional, apparatuur voor de professionele gebruiker, hebben wij al verscheidene jaren ervaring met het plaatsen en repareren van professionele apparatuur.

neem contact met ons op

Inbraakbeveiliging

Als het buiten donker wordt willen we toch graag nog wat kunnen zien. Thuis in de woonkamer maar ook buiten in het verkeer. Hiervoor zijn diverse soorten lampen beschikbaar. De oudste en misschien ook wel de meest bekende soort is de gloeilamp. Maar de ontwikkelingen staan op het gebied van verlichting natuurlijk ook niet stil. Tegenwoordig zijn er diverse soorten verlichting verkrijgbaar met allerlei verschillende eigenschappen. De keuze van de juiste lichtbron hangt af van de toepassing. Op kantoor worden andere eisen gesteld aan de verlichting dan thuis. De keuze van de juiste lichtbron en de juiste hoeveelheid licht heeft invloed op het concentratievermogen. Ook thuis vind je verschillende soorten verlichting. In de keuken pas je andere verlichting toe dan in de woonkamer. Voor elke toepassing zijn diverse lichtbronnen en armaturen op de markt. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste verlichting. Ook monteren onze vakmensen alles voor u op het gebied van verlichting. Van het wand-lampje thuis tot complete lichtlijnen voor professionele toepassingen. Hierbij wordt uiteraard naast functionaliteit ook gelet op het energieverbruik.

neem contact met ons op

Keuring en inspectie

De Arbo-wet en verzekeraars verlangen van werkgevers dat zij al het mogelijke doen om persoonlijke ongevallen op de werkvloer te voorkomen. Periodieke keuringen en inspecties van elektrische installaties vallen hier ook onder. Als bij calamiteiten blijkt dat een werkgever geen preventieve maatregelen heeft getroffen, kan hij aansprakelijk worden gesteld. De eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid staan vermeld in de Arbo-wet. De NEN3140 geeft richtlijnen voor veilig werken binnen de Arbo-wet en gaat in op de taken, bevoegdheden, verantwoordelijkheden en het opleidingsniveau van alle betrokkenen. Ook geeft de NEN3140 richtlijnen voor inspecties. U kunt bij ons terecht voor inspecties aan uw elektrische installatie of keuringen van uw elektrische toestellen en machines. Elektrische toestellen, waar ook elektrisch handgereedschap onder valt, moeten jaarlijks worden gekeurd. Niet iedere erkende installateur is automatisch bevoegd om NEN3140 keuringen uit te voeren. Faber Wijnberg beschikt over gecertificeerde monteurs en de juiste apparatuur om NEN3140 keuringen en inspecties uit te voeren. Naast die keuringen kunnen wij uiteraard ook reparaties aan uw apparatuur uitvoeren.

neem contact met ons op

Noodverlichting

Als, in geval van brand of andere noodgevallen, de spanning wegvalt, is ook de verlichting uit. Hierdoor kan er paniek ontstaan. Om dit te voorkomen in een goed werkende noodverlichtings-installatie van groot belang. Noodverlichting is verlichting die gaat branden, of blijft branden, als de netspanning wegvalt. Noodverlichting kan zijn toegepast als vluchtwegverlichting en als vluchtweg- signalering. Vluchtweg-signalering dient ervoor om vlucht- wegen aan te geven en is te herkennen aan de bekende groene pictogrammen. Vluchtwegverlichting zorgt voor voldoende licht op deze vluchtwegen. Daarnaast is er nog een nieuw begrip binnen de noodverlichting-wetgeving, de anti-paniekverlichting. Deze moet in geval van calamiteiten zorgen dat we de vluchtwegen zonder problemen kunnen bereiken. Om te zorgen dat een noodverlichtingsinstallatie betrouwbaar blijft dient er regelmatig onderhoud te worden gepleegd. Kwetsbare componenten als lampen, accu’s en elektronica hebben een beperkte levensduur en moeten dus regelmatig gecontroleerd worden. Bij ons kunt u terecht voor het ontwerp, de montage en het onderhoud van noodverlichtingsinstallaties.

neem contact met ons op

Verlichting

Als het buiten donker wordt willen we toch graag nog wat kunnen zien. Thuis in de woonkamer maar ook buiten in het verkeer. Hiervoor zijn diverse soorten lampen beschikbaar. De oudste en misschien ook wel de meest bekende soort is de gloeilamp. Maar de ontwikkelingen staan op het gebied van verlichting natuurlijk ook niet stil. Tegenwoordig zijn er diverse soorten verlichting verkrijgbaar met allerlei verschillende eigenschappen. De keuze van de juiste lichtbron hangt af van de toepassing. Op kantoor worden andere eisen gesteld aan de verlichting dan thuis. De keuze van de juiste lichtbron en de juiste hoeveelheid licht heeft invloed op het concentratievermogen. Ook thuis vind je verschillende soorten verlichting. In de keuken pas je andere verlichting toedan in de woonkamer.&nbsp Voor elke toepassing zijn diverse lichtbronnen en armaturen op de markt. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste verlichting. Ook monteren onze vakmensen alles voor u op het gebied van verlichting. Van het wand-lampje thuis tot complete lichtlijnen voor professionele toepassingen. Hierbij wordt uiteraard naast functionaliteit ook gelet op het energieverbruik.

neem contact met ons op

W-werken

Airconditioning

Het principe van airconditioning is eigenlijk dat warmte in een ruimte met behulp van een koelmiddel naar een andere ruimte wordt gevoerd. De verdamperunit, die binnen hangt, verdampt het koelmiddel. De energie die daarvoor nodig is wordt in de vorm van warmte uit de omgevingslucht gehaald. Bij de condensorunit buiten waarin het koelmiddel condenseert komt de opgenomen warmte weer vrij. Airconditioners zorgen het hele jaar door voor een aangenaam binnenklimaat in uw woning of uw bedrijf. In de meeste gevallen wordt airconditioning toegepast om de temperatuur en het zuurstofgehalte in onze omgeving te verbeteren met als doel een comfortabeler werk of leefklimaat. Airconditioning kan echter ook toegepast worden in bijvoorbeeld computerruimtes. In computerruimtes moeten de temperatuur en luchtvochtigheid zo precies mogelijk geregeld worden. Een goed klimaat in de computerruimte zorgt voor betere prestaties en een langere levensduur van uw computersysteem. Voor advies, montage en onderhoud aan airconditioners kunt u bij ons terecht.

neem contact met ons op

Brandblusvoorzieningen

Gemiddeld vinden er in Nederland ca. 40.000 branden plaats. Branden veroorzaken veel menselijk leed en grote economische schade. Een brand ontstaat meestal door menselijke handelingen of nalatigheden zoals onachtzaamheid, onwetendheid of onverschilligheid. Brand kan zich razendsnel verspreiden. Het is dus van het grootste belang dat, in geval van brand, deze zo vroeg mogelijk wordt gedetecteerd. Een van de mogelijke maatregelen is het toepassen van (automatische) brandmeldinstallaties. Een brandmeldinstallatie detecteert een brand zo vroeg mogelijk.Zo kan een gebouw in geval van brand zo snel mogelijk worden ontruimd en kan de brand worden bestreden. Hierdoor is er minder kans op ongevallen en materiële schade. Brandmeldinstallaties bestaan uit een serie rookmelders, nevenindicatoren, handmelders, slow-whoops en een brandmeldcentrale.U kunt bij ons terecht met al uw vragen op het gebied van brand-beveiliging en brandblusvoorzieningen. Voor advies, installatie en onderhoud van uw brandmeldinstallaties staan wij altijd voor u klaar.

neem contact met ons op

Dakbedekking

Een dak heeft, zeker met het klimaat dat we in Nederland hebben, veel te verduren. Een goede dakbedekking is daarom van het grootste belang. Platte of flauw hellende daken worden vaak voorzien van een bitumineuze dakbedekking. Het voordeel van dit materiaal is dat het duurzaam is en verkrijgbaar is in verschillende varianten. Ieder dak is anders. Het aanbrengen van dakbedekking is dus ook altijd maatwerk. Voor advies en aanbrengen van dakbedekking bent u bij ons aan het juiste adres. Om te zorgen dat de dakbedekking in goede staat blijft is ook onderhoud erg belangrijk. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat uw dakbedekking beschadigd raakt of door slijtage kapot gaat. Vroeg of laat zal er dan lekkage optreden. Wanneer u last heeft van lekkage dan kunnen wij uiteraard zorgen dat dit zo snel mogelijk opgelost wordt.Onze dakdekkers verwerken Decra (voorheen Polytuil)al meer dan vijftien jaar en hebben dus een ruime ervaring met Polytuil dakbedekking en kunnen uw dak voorzien van een oogstrelend en vooral waterdichte bedekking.

neem contact met ons op

Gasinstallaties

Als we het in Nederland over gas hebben, dan bedoelen we meestal aardgas. Dit is een fossiele brandstof die is ontstaan uit de resten van prehistorische vennen en wouden. Aardgas zit kilometers diep in de grond en in gasbellen onder de bodem van de Noordzee. Aardgas wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. We verwarmen ons huis met aardgas, we verwarmen ons tapwater met aardgas, we gebruiken aardgas om te koken, etc. Voor het transport van het aardgas vanaf de meter tot de gastoestellen, zoals de cv-ketel, de geiser of de kookplaat zijn gasinstallaties nodig. Werken aan een gasinstallatie is beslist geen doe-het-zelf klus. Schakel voor die werkzaamheden daarom altijd een erkende installateur in. U kunt bij ons terecht voor het ontwerp, de montage en het onderhoud van uw gasinstallatie. Ook voor onderhoud aan gastoestellen bent u bij ons aan het juiste adres. Gebrek aan onderhoud kan leiden tot hoge stookkosten en gevaarlijke situaties zoals het ontstaan van koolmonoxide. Vraag naar de mogelijkheden voor het afsluiten van een service- of onderhoudscontract.

neem contact met ons op

Hemelwaterafvoeren

We weten allemaal wel dat het in Nederland regelmatig regent. Al dat water kan voor behoorlijk wat overlast zorgen. Om de grote hoeveelheden water die op het dak vallen af te voeren maken we gebruik van hemelwater- afvoeren. Via dakgoten en afvoerbuizen wordt het water naar de riolering geleid. Dakgoten en afvoerbuizen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor kunststof of koper. Het hangt van de toepassing en het aanzicht af welke soort het beste gebruikt kan worden. Regenwater heeft ook zijn voordelen. Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn om het regenwater op te vangen in een regenton. Het water kan zo weer gebruikt worden om bijvoorbeeld de tuin mee te besproeien. Ook is het mogelijk om het toilet te spoelen met regenwater. Deze maatregelen besparen een heleboel schoon drinkwater. Voor het ontwerp, de montage en het onderhoud aan uw hemelwaterafvoeren kunt u bij ons terecht. Ook voor reparaties van bijvoorbeeld lekke dakgoten kunt u een beroep op ons doen. Tevens beschikken wij over een werkplaats voor het maken van zink- en koperwerk.

neem contact met ons op

Koeltechniek

Koeltechniek is vandaag de dag niet meer is weg te denken. Je komt er overal mee in aanraking. Een simpel voorbeeld is de koelkast of vriezer bij u thuis. Maar ook op grotere schaal zoals koel- en vriescellen bij horeca- bedrijven kom je koeltechniek tegen. Koelingen worden vooral gebruikt om voedsel gekoeld of bevroren te bewaren. Voor voedselconservering is het van groot belang dat de temperatuur zo constant mogelijk is. Tegenwoordig is het in Nederland wettelijk verplicht om koelinstallaties te laten plaatsen en te onderhouden door een wettelijk erkende onderneming. Deze erkenningen worden afgegeven door de Stichting Erkenningsregeling voor de uitoefening van het Koeltechnisch installatie- bedrijf, beter bekent als STEK. Faber & Wijnberg Installatietechniek B.V. is een door STEK erkende onderneming met speciaal opgeleide koelmonteurs. Wij kunnen bijna alle klussen op het gebied van koeltechniek voor u uitvoeren. Ook airconditioning behoort tot de mogelijkheden.

neem contact met ons op

Riolering

Riolering wordt aangelegd voor de afvoer van het afvalwater of overtollig regenwater. Dit afvalwater wordt uiteindelijk in rioolwaterzuiveringsinstallaties grotendeels gezuiverd en in het oppervlaktewater geloosd. Bij gemengde rioolstelsels worden het afvalwater en het regenwater met hetzelfde systeem afgevoerd. Maar voordat het afvalwater in het hoofdriool komt, moet er nog heel wat gebeuren. Vanuit alle punten in het huis waar afvalwater geproduceerd wordt, zoals de badkamer, de keuken, de afvoer bij de cv-ketel, de afvoer bij de wasmachine en het toilet, moet een afvoer- leiding aangelegd worden. Deze leidingen worden aangesloten op een hoofdleiding die het afvalwater naar het hoofdriool voert. De aanleg van riolering vereist van het begin tot het eind een zorgvuldig ontwerp. Een verkeerd aangelegd riool zorgt voor vervelende situaties zoals verstoppingen, langzaam weglopend water in de wasbak of terugkerend afvalwater bij vloerputjes. U kunt bij ons terecht voor het ontwerp, de montage en het onderhoud aan uw riolering. Ook verstoppingen in uw riolering kunnen wij voor u oplossen.

neem contact met ons op

Sanitair

Sanitaire voorzieningen kom je overal tegen. In keukens, badkamers, toiletruimtes, doucheruimtes, etc. vind je de meest uiteenlopende soorten sanitair. Tegenwoordig is er sanitair in alle soorten en maten. Voor elke stijl is er van alles op de markt. Vele soorten kranen, staande of hangende toiletpotten, wastafels in diverse kleuren en vormen, douchewanden en douchedeuren in verschillende stijlen, allerlei soorten en maten wastafelmeubelen, noem het allemaal maar op. Bij ons kunt u terecht voor advies over alles wat met sanitair te maken heeft. Ook voor de montage bent u bij ons aan het juiste adres. Onze adviseurs helpen u graag bij het uitzoeken en onze monteurs zorgen er voor dat alles vakkundig wordt geïnstalleerd. Voor servicewerkzaamheden zoals lekkende kranen of waterleidingen, kapotte stortbakken en verstopte afvoeren kunt u ook een beroep op ons doen. Met de beschikking over een uitgebreid onderdelenmagazijn en de juiste apparatuur kunnen wij bijna al uw klussen aan. Natuurlijk kunt u ook langs komen in onze winkel.

neem contact met ons op

Ventilatiesystemen

Tegenwoordig worden woonhuizen, maar ook andere gebouwen steeds beter geisoleerd. Dit betekent dat ventileren steeds belangrijker wordt. Ventileren is in feite het verversen van de lucht in een ruimte. Als natuurlijke ventilatie in een ruimte niet voldoende is moet er gebruik gemaakt worden van een mechanisch ventilatiesysteem. Bij zo’n systeem zorgt een ventilatiebox ervoor dat lucht van binnen via afzuigventielen en een buizensysteem wordt afgezogen en naar buiten geblazen. Het nadeel van ventilatie is dat ook de verwarmde lucht uit een ruimte naar buiten wordt geblazen. Dit is natuurlijk zonde van de energie. Een oplossing hiervoor is een zogenaamde warmte-terugwin-unit (WTW). In een WTW wordt de aangezogen buitenlucht opgewarmd met de afgevoerde lucht uit de ruimte. Via toevoerventielen in het plafond wordt de voorverwarmde lucht de ruimte ingeblazen. Op deze manier wordt een veel energie bespaard. Het rendement van een WTW- systeem is zo’n 90%, dus dat is zeker de moeite waard. Voor levering, installatie en onderhoud van ventilatie- systemen kunt u bij ons terecht. Ook beschikken wij over apparatuur om ventilatiesystemen schoon te maken.

neem contact met ons op

Verwarming

We zitten niet graag in de kou. Als het kouder wordt zetten we al snel de ‘verwarming’ aan. Maar dit is tegenwoordig een ruim begrip geworden. Een ruimte kan op veel verschillende manieren worden verwarmd. De meest toegepaste soort is een systeem met radiatoren. Maar ook vloerverwarming en luchtverwarming behoren tot de mogelijkheden. Onze medewerkers geven u graag meer informatie over al deze verwarmingsmogelijkheden.Wij zijn dealer van een aantal vooraanstaande merken op het gebied van verwarming. Te denken valt aan Nefit Fasto, AWB, Vaillant en Remeha. Stuk voor stuk merken die staan voor optimaal comfort, betrouwbaarheid, kwaliteit en lange levensduur. Voor service aan andere merken kunt u uiteraard ook bij ons terecht.Om storingen aan uw installatie zoveel mogelijk te voorkomen moet er regelmatig onderhoud worden gepleegd. Vooral de cv-ketel verdient de nodige aandacht. Vraag bij ons naar de mogelijkheden voor het afsluiten van een onderhoudscontract. U kunt u bij ons terecht voor advies over verwarming, montage van complete verwarmingssystemen en natuurlijk onderhoud aan uw installatie.

neem contact met ons op

Waterleiding

Gemiddeld gebruiken we dagelijks zo’n 125 liter water per persoon per dag. Water wordt gebruikt voor allerlei toepassingen. We gebruiken water om te drinken, om te douchen, om het toilet door te spoelen, voor de afwas, voor de wasmachine, om ramen te wassen etc. Om het water op de juiste plaatsen in het huis of het bedrijfspand te krijgen zijn waterleidingen nodig. We willen op alle tappunten in de installatie voldoende druk hebben en met de juiste temperatuur. Bij een zorgvuldig ontwerp van de waterleiding moet daarom met verschillende zaken rekening worden gehouden. Waterleidingen moeten altijd beschermd worden tegen bevriezing. Waterleidingen gaan door bevriezing kapot, met als gevolg dat (delen van) de waterleiding vervangen moeten worden. Vooral caravans hebben in de winter een verhoogde kans op bevriezing van de waterleiding. Laat uw caravan door ons daarom op tijd ‘winterklaar’ maken. Voor de zomer maken we hem dan weer ‘zomerklaar’. Dit voorkomt een hoop onnodige kosten en overlast. Bij ons kunt u terecht voor ontwerp, installatie, reparatie en onderhoud van waterleidingsystemen.

neem contact met ons op

Duurzame energie op Ameland

Faber-Wijnberg installatietechniek BV vindt duurzaamheid belangrijk, past systemen toe en volgt de ontwikkelingen op de voet. 

VACATURE

Ter versterking van ons team zoeken wij op zeer korte termijn een:

Eerste monteur installatietechniek m/v en Onderhoudsmonteur m/v

Heb je interesse?

Solliciteer dan snel!